Alarmni sustavi – vjerni čuvari vašeg doma

Alarmni sustav podrazumijeva elektroničku zaštitu objekta komponentama koje detektiraju ulazak u štićeni prostor i vrše svjetlosnu-zvučno uzbunu i dojavu putem digitalne komunikacije.

Kada gledamo tehničke karakteristike znamo da se ovakvi sustavi protuprovale u osnovi sastoje od alarmne centrale, upravljača, napajanja, različitih detektora te uređaja za signalizaciju i komunikaciju.

Koliko su alarmni sustavi zapravo efikasni govori činjenica da zadnjih nekoliko godina imamo bezbroj novinskih članaka u kojima se opisuju detaljne situacije u kojima su provalnici odustali od svog nauma počinjenja materijalne štete nakon susreta s glasnom sirenom alarmnog sustava.

Stoga ne čudi očekivana reakcija provalnika u ovakvim situacijama – a to je bijeg s mjesta događaja.

Dojavni Centar CDS Bonda

No što napraviti u slučaju da imate podešen tihi alarm (vanjska i unutarnja sirena isključena) i ako taj isti provalnik ne reagira na zvuk sirene te i dalje pokušava ući u Vaš posjed?

U tom slučaju imate opciju da se priključite na CDS Bond dojavni centar u kojem dežurni operateri 24 sata dnevno prate stanje Vašeg alarmnog sustava i na taj način još više brinu o sigurnosti Vaše imovine.

Sad se sigurno pitate kako to tvrtka CDS Bond može brinuti o mojoj imovini dok sam ja npr. na godišnjem odmoru? Odgovor je vrlo jednostavan: za paušalni iznos Vam se nudi dodatna opcija putem koje Vas priključujemo na dojavni centar, i prilikom svake aktivacije alarma po potrebi šaljemo svoje patrolne timove da provjere stanje na Vašoj nekretnini, a u slučaju stvarne provale reagiramo po službenom protokolu tj. obavještavamo policiju i izlazimo na teren.

Zakonska regulativa

Što se tiče zakonskih regulativa i propisa tu je sve vrlo jasno tko može ugrađivati ovu vrstu opreme. Dakle svi korisnici alarmnih sustava u Hrvatskoj zaštićeni su na način da sva oprema koja se pušta u promet na našem tržištu mora biti certificirana od ovlaštene državne institucije i usklađena s Hrvatskim zakonima. U Hrvatskoj je na snazi Zakon o privatnoj zaštiti te niz propisa kojima se dodatno regulira djelatnost privatne zaštite, odnosno tehničke zaštite kojoj pripadaju i sustavi protuprovale i protuprepada. Najvažnije je istaknuti da je na snazi sustav prema kojem sve tvrtke i sve osobe koje se bave zaštitarstvom moraju od Ministarstva unutarnjih poslova ishoditi posebnu licencu za obavljanje te djelatnosti, stoga ne može bilo tko ugraditi ovu vrstu opreme.

Nelicencirane tvrtke i nepostojeća servisna služba

Nebrojeno mnogo puta svjedočimo situacijama kada korisnici kod ugradnje alarma/videonadzora biraju tvrtke koje nisu licencirane za obavljanje ove vrste posla te najčešće koriste jeftiniju/nekvalitetniju opremu čisto iz razloga da si smanje financijske troškove. Al što se zapravo s tim dobiva? Dobiva se samo prividna zaštita u kojoj:

  • Riskirate visoke novčane kazne u oba smjera jer opremu ugrađuje tvrtka koja nije licencirana od strane MUP-a za obavljanje poslova ugradnje tehničke zaštite.
  • Ne postoji adekvatna servisna služba koja će izaći na teren u slučaju kvara, pa se u tom slučaju može dogoditi da komunikacija ide samo u jednom smjeru.
  • Nekvalitetna oprema koja se ugradi nije certificirana i kratkog je vijeka – što znači da će te je nakon vrlo kratkog vremena opet morati zamjeniti.

Zbog toga mnogi novi korisnici odluče dati svoje povjerenje nama jer znaju da iza imena CDS Bond stoji netko tko će im uvijek biti na raspolaganju, netko za koga su sigurni da će odazvati na svaki njihov poziv.

CDS Bond pokriva područje cijele Hrvatske i uz svu opremu koju prodajemo dajemo garanciju od 24 mjeseca.

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja slobodno nam se obratite, mi ćemo Vam izaći u susret

Vaš CDS Bond

Povezane novosti