Sustav tehničke zaštite – kada i zašto?

Sustav tehničke zaštite više ne bi trebao predstavljati luksuz već sastavni dio svakog kućanstva, vikendice i/ili kompanije. Bitno je pravovremeno prepoznati moguću opasnost u okolini te je suzbiti s najmanjim mogućim gubicima. Poučeni iskustvom određeni postotak ljudi tehničku zaštitu uvodi u svoje kućanstvo tek nakon nesretnog slučaja, a u većini situacija je to provala. Instalacija sustava pametna je odluka ovisno o životnim okolnostima u kojima se trenutno nalazimo.

Kada mislite da je pravo vrijeme za uložiti u alarmi sustav?

Neovisno o tome jeste li otvorili novu firmu ili poslujete već godinama uvijek je dobro vrijeme za uložiti u zaštitu. Radite li u uredu, sa strojevima ili drugom vrijednom opremom, krađa istih mogla bi stvoriti kako financijske tako i poslovne poteškoće. Bez obzira ima li oprema ili imovina sentimentalnu ili materijalnu vrijednost pravi način da ju se zaštiti je sustav tehničke zaštite. Osim psihološke zaštite koja utječe na provalnika, ona i u pozitivnom kontekstu utječe na same korisnike koji se osjećaju sigurnije. Ulaskom neželjene osobe (provalnika) sustav obavještava CDS o neovlaštenim kretnjama unutar štićenog prostora. Korisnik također ima mogućnosti praćenja uživo događaja u štićenom objektu putem video nadzora te dobivanje obavijesti, a sve putem specijalizirane aplikacije.

Ukoliko često izbivate iz svog doma ili rijetko posjećujete vikendicu, sustav tehničke zaštite pametan je odabir za sigurnost istih. Provalnici uglavnom biraju objekte za koje znaju da su u određeno vrijeme napušteni kako bi jednostavnije izveli posao koji su planirali. Osim prostora u kojima nitko ne boravi, primamljiva im je i sama imovina koja se u njima nalazi što daje još jedan razlog za njihovu kvalitetnu zaštitu. Također, ako se u domu u kojem boravite ne osjećate sigurno, i u toj situaciji Vam sustav tehničke zaštite može pomoći. Alarmni sustav možete uključiti neovisno o tome što boravite u prostoru te ga preko noći ostaviti upaljenim. Razne aplikacije koje su trenutačno na tržištu omogućavaju Vam da se preko pametnog uređaja (npr. mobitela) spojite na video u Vašem domu te u svakom trenutku imate uvid u ono što se u njemu događa.

Velikim napretkom tehnologije, ubrzano se razvija i sam sustav tehničke zaštite. Većina noviteta u tom području uključuje unaprjeđenje postojećih sustava ili razvoj novih funkcija. Prvenstveno se radi o prilagodbi lakšeg korištenja za korisnika te pružanju raznih mogućnosti unutar samih aplikacija. Uz jednostavnost samog korištenja, novi sustavi su izuzetno fleksibilni te jednostavni za instalaciju. Zamjena starog sustava novim i kvalitetnijim, podići će sigurnost Vašeg doma, organizacije i Vas samih na jednu višu razinu.

Uz svu tehnologiju koju već posjedujete te koja čini sastavni dio Vašeg doma, uvrstite i zaštitu nje same. Instalirajte novu ili unaprijedite postojeću kako bi uvijek bili korak ispred potencijalne opasnosti.

Mislav Tatalović

CDS Bond d.o.o.

Povezane novosti