Zastarjeli sustav video nadzora i kad je najbolje vrijeme za njegovu zamjenu

Kada razmišljamo o povećanju sigurnosti u svom domu ili na poslu, svima nam prvo padnu na pamet – kamere. To nije slučajno jer video nadzor ulijeva određenu dozu sigurnosti i naravno spada u jedan od najboljih načina zaštite imovine.

U našim prijašnjim člancima već smo spominjali sami psihološki učinak kamera na provalnike i da će prisustvo instaliranih kamera na vašoj nekretini u većini slučajeva odbiti provalnike u svome naumu.

A što se dešava ako imate dotrajali sustav video nadzora kojeg je vrijeme doslovce pregazilo?

Kod takvih sustava prvo što ćemo primjetiti je to da su kamere velikih dimenzija, lose rezolucije i nemaju IC (infracrveno svjetlo) koje u današnjim vremenima omogućava snimanje noću. Baš taj skok u razvoju tehnologije od prije 10 godina do danas je stvorio tu razliku i IC je standardiziran tj. većina ga novih kamera ima. Zašto spominjemo IC? Iz tog razloga jer baš to crveno svjetlo na kameri je nešto što će iskusniji provalnik sigurno potražiti, i ono može biti jedan od glavnih razloga da odustane od svoje namjere da vam nanese štetu. Isto tako veća rezolucija kamera danas igra vrlo bitnu ulogu i omogućava da se mnogo lakše indetificiraju počinitelji kaznenih djela.

Dalje, vrijedi napomenuti da takvi dotrajali sustavi nemaju mogućnost spajanja na internet, niti imaju podršku za udaljeni pristup putem mobilnog uređaja. Ukratko sustavi video nadzora koji su ugrađeni prije desetak godina velikim dijelom su neprihvatljivi, odnosno ne pružaju razinu zaštite koja je u skladu s današnjim standardima.

Ukoliko trebate zamijeniti ili pak nadograditi već postojeći video nadzorni sustav slobodno nas kontaktirajte putem maila:cds@bond.hr ili pak pozivom na jedan od naših telefonskih brojeva:

– CDS Bond Zagreb 01/3643 201

– CDS Bond Split 021/474 777 

Vaš CDS Bond

Povezane novosti