Zaštitari tehničari sve traženiji na tržištu rada

Tehnička zaštita postala je zastupljenija no ikada. Napredak tehnologije i sve pristupačnija cijena, stvorili su  pozitivne uvjete da sve više pravnih, ali i privatnih osoba osigura svoje poslovne prostore, domove i vrijednosti.

Prema zakonu o privatnoj zaštiti ugradnju sustava tehničke zaštite smije obavljati samo licencirana tvrtka, ali i licencirane osobe zaposlene u njoj koji su zaštitari tehničari. Nije bez razloga tako. Sustavi tehničke zaštite se postavljaju u prostorima u kojima boravite privatno ili provodite mnogo poslovnih sati. Zloupotrebe ili nenamjerni propusti načinjeni u neznanju mogu dovesti do neugodnosti. Često i sami korisnici zaborave šifre pa ih se mora resetirati. Sve to treba raditi ovlaštena osoba i tvrtka od povjerenja.

Nedostatak zaštitara tehničara na tržištu

Kako se posao sa tehničkom zaštitom počeo širiti, tako je došlo i do nedostatka stručnjaka zaštitara tehničara. Iskusni tehničari vrlo su traženi i u pravilu ostvaruju dobra primanja i tvrtke računaju na njih dugoročno. Srednja škola za zaštitara tehničara ne postoji. Ono što je potrebno je nekoliko preduvjeta i koraka do cilja. To su:

Tehničko usmjerenje – osnovni preduvjet da biste pristupili licenciranju za zaštitara tehničara je da imate tehničko srednjoškolsko obrazovanje. To će biti prvi kriterij za bavljenje ovim poslom.
Licenca – uz propisane provjere koje se obavljaju, osoba može zatražiti i položiti licencu pri Ministarstvu unutarnjih poslova. Time se i službeno dobiva odobrenje za obavljanje poslova zaštitara tehničara.
Iskustvo – nakon stjecanja licence, ono što dolazi kao najvažniji dio slagalice je iskustvo. Toliko je mnogo situacija na terenu koje zahtijevaju vrijedno iskustvo i mogućnost rješenja problema. Što više iskustva ima zaštitar tehničar, vrjedniji je na tržištu rada i sposobniji odraditi složenije sustave tehničke zaštite.

Zaštitar tehničar u CDS Bond-u

Kako bi osigurao dovoljno tehničke podrške, ali i dobio najbolje zaposlenike koji mogu pratiti razvoj kompanije i širenje u izazovnim sigurnosnim rješenjima za klijente, CDS Bond provodi sustavno osposobljavanje mladih zaštitara tehničara. Zainteresirane osobe imaju priliku dobiti mentorstvo za vrijeme polaganja licence i započeti radni odnos kao naučnici, kako bi uz iskusne starije kolege naučili najvrijednije znanje. Na taj način tvrtka uvijek ima kvalitetan i stručan kadar za izvršenje svih zahtijeva naših korisnika.

Goran Švorinić

CDS Bond d.o.o.

Povezane novosti